Åkes sida om hundarna, Miki, Nox, Tobbe och Esso.Vår första hund var Bästdals Miki. Han fanns hos oss mellan maj 1997 och augusti 2006.Han blev 10 år och så här såg han ut.

Hunden Le-Exa's Nox var vår andra hund.

Så här såg han ut när vi hämtade honom den 16 oktober 2006.

Den 19 februari 2007 ser Nox ut så här med uppresta öron.

Den 18 maj 2007 hade Nox blivit så här stor.

På morgonen den 15 december 2015 blev Nox sjuk. Han orkade knappt resa sig upp. Veterinären konstaterade att hjärtat var förstorat och inte orkade arbeta som det skulle, så Nox fick somna in för alltid.

Den 9 maj 2010 kom Shellrick's On Top, som kallas för Tobbe, till oss.Vi var på besök hos uppfödaren den 14 mars 2010 och då var Tobbe bara en vecka gammal.

Tobbe var lite trött och gäspade stort.

Här ligger Tobbe och hans syster hos sin mamma Shellrick's Black Magic (Sally).

Här är Tobbes mamma och pappa. Pappan som heter Shellrick's Lion King (Ludwig) har väldigt fina utställningsmeriter, han är Champion.

Den 11/4 var vi på besök hos Shellrick's kennel och tog några bilder på Tobbe som nu blivit fem veckor gammal.

Här är Tobbe och hans syster.

Den 25/4 är On Top (Tobbe) sju veckor. Det är full fart och att få några bra bilder vid mitt besök visar sig vara väldigt svårt. Han är inte stilla en hel sekund i taget. Några bilder blev dock med tvekan godkända att visa.

Matdags och de sista bitarna mat som hamnat utanför skålen letas upp.

Den 9/5 2010 och nu har Tobbe flyttat hem till oss.

Nox är jätteglad för att ha fått en hundkompis.

Hej alla! Nu är jag här hos min nya husse och matte!

Efter en spännande dag är det skönt att gå och lägga sig i sin egen hundkorg.Uppställning för fotografering.

Den 30/5 har Tobbe bott hos oss i tre veckor. Här får han följa med hussen och Nox på en skogspromenad.

Den 6/8 och i morgon blir Tobbe 5 månader. Idag fick kameran hänga med på skogspromenaden. De bästa bilderna visas nedan.

Idag är det den 9/9 och nu har Tobbe blivit 6 månader och den sista av mjölktänderna, vänster övre hörntand, tappades i morse. På skogspromenaden var det full fart. Tobbe retade som vanligt Nox som naturligtvis måste försöka fånga honom. Jakten gick över stock och sten, som visas på den första bilden.

Den 11/10 och i går var Tobbe på utställning i Sundsvall. Han vann sin klass, hanvalpar mellan 7 och 9 månader, men blev passerad av den yngre valpen, så det blev inget pris denna gång. Kameran fick hänga med på dagens skogspromenad. De bästa bilderna visas nedan.

 This is On Top, the son of the Lion King, det syns väl! Majestätisk så det förslår, trots att han bara är 7 månader.Den 16 april 2011 var Tobbe på utställning i Lidköping och då såg han ut så här. Nu har han blivit en vuxen hund. Pälsen har ett helt annat utseende och det valpiga som syns på de tidigare bilderna är borta.På utställningen i Vallentuna den 29 maj 2011 fick han sitt första CERT och blev totalt trea. Hans pappa Lion King, till höger på bilden, vann och blev BIM.

Tobbe har också fått en egen sida på kennel Shellrick's hemsida.Här leker Tobbe och Nox hemma hos Anita.En liten filmsnutt från Sheltie-träffen i Jönköping visas här.

På kvällen den 28/12 2015 kom Incidents Esso till oss, exakt 8 veckor gammal.


 Vi hämtade honom i Vallåkra och här ser vi en liten filmsnutt med hela hans syskonskara i aktion.

Så här såg Esso ut den 31/12 2015.

På årets första dag såg Esso ut så här.Och den 3/1 så här.

Den 12/1 och igår blev Esso 10 veckor gammal och då ser han ut så här.

Torsdag den 4/2 och Esso blev tre månader gammal i tisdags. Öronen har blivit så stora att de inte orkar stå upp, men snart reser de sig nog igen.

Den 13 februari fick Esso följa med hussen och Tobbe på en promenad i skogen för första gången. Hussen fotograferade flitigt under promenadens gång. Bilderna visas nedan.

Den 27 februari och på onsdag 2/3 blir Esso fyra månader gammal. Efter dagens promenad fick Esso och Tobbe springa omkring och busa på tomten lite. Hussen tog fram kameran och tog några bilder och de bästa visas nedan.

Senast ändrad 2016-02-27.